Refleksija

Danes pišem iz mojega najljubšega prostora. Sv. Trojica.

Veter piha kot pri norcih, a dan je sončen. S psom se potepava po gozdovih tega čudovitega griča z namenom, da si najde prijateljico za naskok. Kaj češ, pasje življenje ni lahko.

Usedem se na škarpo ob zapuščenem bunkerju in si verižno prižgem novo cigareto, ker preveč piha da bi se trudila z vžigalnikom.

Tukaj sedim z namenom, da na mirnem prostoru naredim refleksijo čiščenja. Da vse napake in nasvete zberem na en kup, medtem ko pes uživa v raziskovanju.

Prva napaka je, da sem začela z napačnim prostorom. Pri pospravljanju in čiščenju je pomembno, da začneš s prostorom, ki je najbolj oddaljen od vhoda. V mojem primeru je to spalnica. Pospravljati začneš od noter navzven in od zgoraj navzdol. Zaključiš, ko pomiješ vrata prostora in se pomakneš v naslednjo sobo.

Druga točka je, da je vredno vse počistiti v slabih treh dneh, da se dejansko opazi razlika. Sploh če imaš doma še majhnega otroka in psa, ki ti sproti nanašata svinjarijo.

Tretja točka, da takoj, ko do konca uporabiš metlo, pod tuš z njo. Nanjo potreseš malo praška za pranje perila in jo dobro očistiš in daš sušit, saj jo boš potreboval za čiščenje pajčevin na stropu.

Četrtič. Kopalnico čisti na koncu, ker jo boš drugače sproti svinjal s čiščenjem metle in njej podobnih pripomočkov. Poleg tega pa se ne trudi brisati ploščic s krpo. Lahko uporabiš metlo ali jogger. Gre veliko hitreje in je enako učinkovito.

Petič. Soda bikarbona in kis delata čudeže na vseh področjih. Na vodoravnih površinah potresi, na navpičnih pa zmešaj sodo z vodo, da nastane gosta pasta in jo z gobico nanesi na površino. Kis pošpricaj, drugače vse samo splakneš.

Šestič. Obvezno! Počisti vsa vrata. Razlika se res opazi.

In zdaj občutki po opravljenem delu.

Najprej naj jasno in javno povem, da sem zelo ponosna, ker sem projekt zaključila. Zdaj šele zares vidim, kako pomembno je sproti čistiti bivališče. Prostor kar naenkrat postane svež, mehak in prijazen. V njem je več pozitivne energije in posledično je bivanje bolj prijetno. Prostor lahko še dodatno dopolniš s prijetnimi vonji, z raznimi svečami ali rožami. Poskrbi tudi za sezonsko in stalno dekoracijo, da vse skupaj prav zares lahko kličeš dom. To je v mojem planu danes, vam pa še enkrat želim nadvse prijetno pomlad.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *