Ritual ob polni luni in zakaj

Vse skupaj se je začelo že ko sem bila še majhna punčka.

Kot veste ima luna močan vpliv  na vodo. S svojo močjo ustvarja naravna pojava plime in oseke. Jaz pa sem po horoskopu rak, ki je vodno znamenje.  Karakteristike raka so pri meni zelo očitne, tako pa je tudi očiten vpliv lune.

Tako sem kot deklica neke noči, obsijane s svetlobo polnega meseca, sredi noči čutila potrebo po tem da iz telesa spravim nekaj procentov od tistih 70% vode, ki naj bi jih imeli v telesu. Luna je na njih tako vplivala, da sem kot mesečnik zavila skozi napačna vrata. Vrata na balkon. Našli so me starši, kjer naj bi šla lulat. Zato so takrat iz balkonskih vrat za vsak slučaj odstranili kljuke.

Vpliv lune je bil tako močan, da sem v svoji nevednosti mami sredi noči razlagala različne stvari, katerih se niti ne spomnim.
Tako močan, da se je začel pojavljati že tri dni pred polno luno. Takrat sem postala tečna, razdražljiva in nasploh nemogoča. To se je še posebej začelo kazati, ko sva se z možem, takratnim fantom, prvič preselila na svoje. Prepiri in slaba volja. In to samo zato, ker nisem znala ujeti vala plime ali oseke v telesu. Nihanja vode, ki jih je povzročila luna.

Zato sem se v enem teh ciklov odločila, da za luno naredim ritual, ki mi bo pomagal razumeti in uporabiti njene moči. Le tako namreč, bi lahko ujela val.

Najprej sem se vsako polno luno ob 23:40 odpravila k cerkvi na Sv. Trojici. Tam sem meditirala in naredila mantro, ki dviguje energijo po čakrah v vesolje. Ko so cerkveni zvonovi odbili polnoč, sem trikrat zarjula v polno luna kot volkulja, zelo na glas. Z vsem srcem. Z namenom da bi iz sebe spravila še zadnje občutke, ki jih nisem potrebovala več.

Rada sem imela ta način hvaljenja lunine mene, rada sem imela Sv. Trojico v soju meseca. Rada sem imela občutek po končanem ritualu, a spremenilo se ni nič, mi pa smo se preselili. Zdaj nisem več imela “svetega prostora”, na drugih pa bi bilo nesmiselno izvajati enak ritual. Zato sem našla drugega. Veliko preprostejšega. Takega, ki je potreboval veliko manj časa za svojo izvršitev. Takega, ki ga lahko naredi vsaka mama ko ima 5 minut časa.

Za novi ritual sem torej potrebovala pet minut časa, list papirja, svinčnik in ogenj. Deluje pa tako, da večer, v katerem je nastopila polna luna prirpaviš list, na katerega napišeš do tri stvari, čustva, situacije,… bilo kaj, kar v svojem življenju ne potrebuješ več. Nekaj, česar se želiš rešiti, nekaj, kar bi naredilo tvoje življenje bolše, če tega ne bi bilo.
Nato prebereš svojo “ne želim” željo na glas pod lunino svetlobo in list zakuriš.

Sprva nanj pozabiš in zato nisi povsem prepričan, zakaj se določene stvari dogajajo. Ko pa ritual ponoviš drugič, tretjič, pa se ti pred očmi začnejo odpirati situacije, ki jih prej sploh nisi zaznal. Tako sem naprimer sanjala določeno situacijo, ki je bila tesno povezana z mojo “ne željo”, da sem se zjutraj morala soočiti z občutki ob njej. Ali pa je v mojem vsakdanu prišlo do trenutka, kjer je bilo popolnoma očitno, da gre spet za sprostitev mojih “ne želja” stran od mene. Bolj kot sem se tega začenjala zavedat, več moči sem dobivala. Lažje sem prepoznavala trenutke, ki so bili ključnega pomena za doseganje zadanega cilja. Večkrat sem cilj tudi dosegla.

Ta lunin ritual je deloval. Še vedno deluje in ga redno izvajam. V sedmih, osmih mesecih, kar sem začela z njim, sem se spopadla že z mnogimi “napakicami” in jih uspela pregnati in obvladati na takšne in drugačne načine. Zato verjamem v moč lunine mene, povezane z psihično, duševno močjo.

Poskusi tudi ti, vendar dobro premisli svoje besede.

Z ljubeznijo,
(Ni.)Si.

One Comment