Senzualnost

Odkar spremljam A.K., se vedno več tudi čutim. Njen izziv pa mi je še dodatno dal za misliti.

Kaj je senzualnost?
Na prvo žogo bi rekli, da občutki, ki jih oseba doživlja med spolnim stikom. Dan danes bi redko kdo pomislil še na kaj drugega, kot na golo telo ali intimne predele*. A o čem resnično teče beseda?

Že nekaj dni mi konstantno hodi po mislih in odkrila sem, da govori prav o vsemu. Senzualnost je občutenje in ljudje smo rojeni s petimi osnovnimi čutili, katera nam delujejo že avtomatsko. Naravnani smo tako, da se vse lepo sklada in ne potrebujemo niti malo pomisliti, da zaznamo vonj ali vidimo sliko.
Kaj pa se zgodi, ko poskusimo ta čutila uporabiti namerno?
Svet se obarva, a to je samo ena petina vsega, kar še lahko doživimo.

Bi rekla, da je senzualnost način vsakdanjega gibanja. Seveda ne avtomatsko, ker v temu primeru gre samo za čutenje. Resnično občutenje se zgodi v nas. Kolikokrat gremo na sprehod in ne opazimo metuljev, ne vohamo sveže pokošene trave in ne slišimo ptic? Kolikokrat gremo na sprehod, kjer samo premikamo noge, ne da bi resnično vedeli kam in kako. Koliko pomembnih trenutkov v življenju s tem zamudimo? Kaj sploh so pomembni trenutki?

A.K. mi je dala vpogled v celostno sliko našega čutenja. Resnično smo lahko senzualni na vsakem koraku in ob vsakem trenutku. Imamo to možnost, ampak ali smo?

Jaz se trudim. Od njenega izziva dalje sem resnično bolj prisotna pri vsem kar počnem. Čutno zlagam perilo, pomivam posodo, se tuširam,…

Sploh zadnje je sila pomembno. S tuširanjem ne le umijemo fizično umazanijo, ampak tudi duševno, če želimo. Tako sem zadnjič umivala telo in se spomnila na senzualnost. Asociacija so bili intimni predeli. Vprašam se: “Zakaj večinoma pod intimne predele mislimo le genitalije?” Resnično to ni to. Intimni predeli so vse tisto, kar ni namenjeno vsem. To so lahko trebuh, lasje, vrat,… Ampak kateri intimni predel je resnično tisti, ki v vas zbudi energijo, boste ugotovili šele s senzualnostjo. Vse ostalo je le avtomatsko.

Hvala A.K., ker v meni vedno znova sprožiš val čudovite, božanske, nadčloveške energije. Ostani motivacija za vse nas še naprej.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

P.s.: A.K. ima svojo spletno stran, v kolikor je ne poznate: https://www.agneskrown.com/

One Comment