Slike na steni

Tokrat sem se odločila, da popestrim dnevno sobo z novo in preprosto dekoracijo. Naredila sva jo skupaj s sinom in je ena izmed odličnih idej iz Pinteresta. Priporočam za mamice z otroki  od dveh let naprej.

Bubble fun

Pred kratkim sva z možem prepleskala celotno stanovanje. Prej so bile vse stene bele, a tokrat sem želela spremembo. Ker pa je prostor majhen sem se morala odločiti za svetlejše odtenke. V dnevni sobi sem tako zmešala neko svetlo rjavo barvo, ker je po feng šui-ju za dnevno sobo najbolj primerna barva iz narave. Naj povem, da sem bila že samo z novo barvo dnevne zelo zadovoljna, a mi duša ni dovolila, da ostane samo pri tem. Potrebovala sem tudi novo dekoracijo.

Bila je nedelja, ko smo nameravali na izlet v bližnji živalski vrt, a je na žalost deževalo. To priložnost sem pograbila za ustvarjanje.

To idejo sem zasledila že nekaj časa in res mi je bila všeč. Predvsem pa je preprosta in zabavna. Tako sem tisti dan pripravila vse potrebno in sva začela.

Kaj potrebuješ:

Vse kar moraš narediti je to, da v lončku zmešaš vodo, milnico in barvo po lastni izbiri in potem skozi slamico pihaš noter. Saj veste, kot ko smo bili mali, ko smo radi delali mehurčke v sok. Sama se spominjam, da moji starši niso bili preveč zadovoljni s tem. Zdaj tudi vem zakaj ne. Ker je Mars ravno dan pred tem to počel in se seveda cel polil. A med ustvarjanjem ni pomembno. Samo zabava je pomembna.

Zelo sva se zabavala. Mars je pihal mehurčke, jaz pa sem jih odtisnila na papir. Na večih različnih mestih in kar malo po čez. Ker v resnici res ni važno kam jih odtisnemo, ker v vsakem primeru izgleda fantastično. Tako zelo sva se zabavala, da je bila zelena cela miza, ker je napihal toliko mehurčkov. Potem pa sem sina spravila pod tuš in dala izdelek na sušenje. (pro tip: akrilne barve grejo dol   iz površin, če pošpricaš čez njih razmaščevalec, ni za kaj)

A vendar dekoracija tudi posušena še ni bila dokončana. Ker sem želela v dnevni sobi prikazati naravo, sem se odločila da iz zelenih pack nastanejo drevesa. To sem si že pred začetkom predstavljala v glavi in moram reči, da sem zadovoljna z izidom. Še preden pa sem narisala drevesa, sem vzela okvir za sliko in posušeni pol-izdelek izrezala na velikost okvirja tako, da sem si čim lepše razporedila packe za krošnje. Potem pa je sledilo risanje debla in vej.

Preprosto vzela sem en tanek kuli in zapolnila bele prostorčke z vejami in deblom potencialnih dreves. Tako je nastala preprosta a čudovita dekoracija za našo dnevno sobo.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *