Sporočilo (mojemu) telesu

Še en teden in grem na morje. Spet s svojo primarno družino in s sinom. Zelo se že veselim tega, a letos brez kakršnih koli predpriprav.

Govorim o svojem telesu.

Presenetljivo, kako se v enem letu vse spremeni. Letos na primer, sploh nisem zares opazila kakšne pomankljivosti ali dodatka na sebi. Nisem se obremenjevala s težo, pa če je ta variirala za deset kg. In tudi je.

Konec koncev sem zadovoljna v svoji koži in se počutim privlačno, kljub temu, da sem se zredila in nimam več oblikovanega telesa. Namreč od marca naprej ne hodim več na jogo in je tudi ne delam doma. Iskreno, ni se mi dalo. Sama sebi sem govorila, da lahko v enem tednu naredim svoje telo spet oblikovano, kar je verjetno res, a se mi še vedno ne da.

Mi je pa dalo za misliti, ko sem začela prakso. Ljudje smo vseh oblik, barv in velikosti. Nekateri imajo močne kosti, drugi hitro dobijo mišice… Res smo si tako različni, da ne obstaja ena sama vaja, ki bi učinkovala prav na vsakega. Je pa pomembno kako skrbimo za svoje telo. To sem prvič drugače in bolj resno videla pri skrbi za stare. Ker mi sami držimo odgovornost do svojega telesa in bolj kot zanj skrbimo zanj, dlje časa nam bo hvaležno služilo. Tukaj pa ni govora samo o prehrani in telovadbi (ki sta sicer ključnega pomena za zdravo telo) ampak tudi v sprejemanju. Jaz sem svojega sprejela. Tisti drugi del, prehrana in gibanje, pa še ni prišlo čisto do mene. Korak za korakom si urejam življenje in trenutno dajem prednost karieri, ki sem jo tako dolgo odrivala na stranski tir.

Poznam čudovito žensko, ima bolano postavo. Prehranjuje se dokaj zdravo in se redno giba, a svojega telesa ne sprejme. Verjetno poznate tudi vi kakšno tako, kajne? Takim ljudem ne bo pomagala nobena telovadba, ker bo njihovo telo vedno grdo, za njih Včasih sem tudi sama imela probleme s svojim izgledom, ker sem bila pač bolj buckasto dekle. Ampak ne to leto. To leto sem zadovoljna.

Imam trebuh. Stegna so se mi zredila, pa ne zaradi mišic. Roke niso izoblikovane kot so bile lansko leto, a sem zadovoljna. Ni me sram. Vem pa, da me bo kmalu zadelo spoznanje pomembnosti skrbi za telo, ker ga odrivam stran že od marca vsaj. Vem, da bo kmalu tu in da bo to začetek spet neke nove poti, ki mi bo prinesla še več zadovoljstva kot bi mi ga ta pot prinesla, če bi prej stopila nanjo. Vidim že kako se bliža trenutek, ko bom začela bolj gledati na to kaj vnašam v svoje telo in koliko prave ljubezni mu nudim. Koliko gibanja mu bom omogočila in koliko možnosti za razvoj. Vidim kako prihaja ta trenutek. A ne še danes.

Kar želim povedati je to, da je poletje in videli bomo na kupe razno-raznih teles. Nekateri bodo bolj filmski kot drugi, nekateri bojo bolj izstopali. Ampak na koncu bo najbolj vidno tisto telo, ki ga bo oseba nosila s ponosom in nasmehom, ker ga ljubi, ker ji daje življenje.

Bodite ljubeči do sebe in se negujte, pa naj to pomeni karkoli.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *