Težave z zaupanjem

Redko kdo izmed nas lahko reče, da nikoli ni imel tovrstnih problemov vsaj enkrat v svojem življenju. Vendar pa se intenzivnost le-teh pri vsakem posamezniku močno razlikuje.

Intenzivnost je odvisna od naše samopodobe, ki pa je odvisna od izkušen in karakterja. Težave z zaupanjem se kažejo na številnih področjih v življenju. Od tega kako razumemo šale do tega kako delujemo v vsakdanjem življenju. Še najbolj pa so očitne v osebnih odnosih. V teh se kažejo v obliki ljubosumja, negativmega predvidevanja, iskanja pozornosti,…

Premagovanje težav z zaupanjem je ena težjih lekcij, ki jih mora človek osvojiti v svojem življenju, da je lahko res srečen. Potrebno je veliko truda, tveganja in tudi bolečine, da končno osvojimo to nalogo.

Sama se bojujem s temi težavami že od osnovne šole dalje. Vidim, da sem že precej napredovala, pa vseeno vedno znova odkrijem še kaj, kar moram popraviti. Gre za ogromno osebnostno rast, ki traja celo življenje. Kljub temu pa vedno znova osrečuje.

Ostanite močni in pazite na svoje misli. Ponavadi so one tiste, zaradi katerih ne zaupamo. Če opazite, da res nimate pravega razloga za sumničavost raje prenehajte. Za dobro vas in vseh okoli. Zaupanje je kot tvegana investicija. Nikoli ne veš. A če se izkaže za koristno, je sreča na vašo strani.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si