“Ti samo dvakrat globoko vdihni…”

In vse bo v redu.

Hja, pa kaj še, sem si mislila. In ihtela in ihtala naprej. Ne vede, da sem sama sebe brcnila še globje v negativen del spirale počutja. Namesto, da bi uvidela kako si lahko pomagam, sem razmišljala samo o tem kako se mi godi krivica, kako me nihče ne razume,…

Zdaj pa poglejmo. Kaj natanko je čustvena spirala. emotion spiral
Kje na njej se trenutno najdeš?

Naše misli ustvarjajo čustva. Čustva ustvarjajo energijo in energija ustvarja realnost.
Negativna čustva so ponavadi močnejša, hitreje nas popadejo in se jih težje znebimo. Tako nas vlečejo še globlje v negativo.

Sama sem to spiralo odkrila nekje v drugem letniku, ko sem začela brskati po obrobni znanosti. Potrebovala sem več kot 3 leta, da sem osvojila dovolj samozavedanja, da sem jo dejansko lahko videla tudi v svojem življenju.

Pomembno je, da v dani situaciji opazimo kam smo padli (govorim za negativen del spirale, ker ko smo srečni se ne sprašujemo ravno kako bomo še bolj srečni ampak samo uživamo). Ko se zalotimo, da tonemo in tonemo je čas za dva vdiha.

Presenečena sem bila, ko sem prvič zares začutila moč, ki jo dobiš s tem. Dejansko deluje. In sicer tako, da ko prvič vdihneš in izdihneš (Zavestno umirjeno), sebe nekako potegneš ven iz prejšnega trenutka (torej negative). Z naslednjim vdihom in izdihom pa se prestaviš v naslednjega (v pozitivo in veselje).

Seveda si velja zapomniti, da vse to poteka na zavestni ravni. Zato je pomembno, da si popolnoma iskren sam pri sebi in da nujno narediš tudi drugi vdih in izdih, da se olajšano nasmeješ in greš naprej. Ker prepogosto mislimo, da je dovolj že samo če ne razmišljamo več o slabem. Da si ne tolčemo glave. Pa ni, ker to vodi v apatijo ali pa spet nazaj v temo.

Poskusi tudi sam.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

2 Comments