Voham pomlad

Ni minil niti teden od kar sem pisala o zimi, danes pa že vse kaže na končno ponovno rojstvo narave.
Po četrtletju spanja si je Gea končno opomogla in dovolila soncu da jo zbudi v nov dan. Sonce je s svojo toploto stalil sneg, veter pa je odgnal oblake, da se je končno pokazala modrina neba. Kako drugače je vse, ko ni sivine.

Danes sem bila ob šestih zjutraj pri vrtcu, kjer sem dojela, kako svetlo je že. Še pred kratkim je bila ob tej uri čista tema. Ob tem spoznanju mi je zapelo srce. Pomlad prihaja.
Na sprehodu s psom je bilo prav glasno od ptičjega petja in prisežem, da je tudi zrak dobil popolnoma drugačen vonj. V mislih že vidim vse pomladanske rože, ki cvetijo, drevesa, ki brstijo in živali, ki si dvorijo. Veselim se, da bomo lahko hodili na sprehode v naravo, vsi moji fantje in jaz. V naravi si vedno naberem nove energije. Vse je tako barvito, zvoki so popolnoma drugačni kot v mestnem vrvežu. Pomirjajo. Nabirala bi rože, ki bi jih doma skrbno spravila v vazo, ki bo postavljena na mizi v jedilnici. Rože bodo v prostor udihnile svežino in nov začetek. Sedela bi na klopci in z zaprtimi očmi požirala sončne žarke in vonj narave. Skakala bi po lužah in se vrtela v dežju. Komaj čakam, da užijem to lepoto.

Mimogrede, vesela sem, da je Mars rojen ravno pozimi. Vse se je lepo izšlo. Ko je bil še čisto majhen in sva se večinoma držala še v hiši, je bilo zunaj tako ali tako mrzlo. Starejši kot je postajal, več sva bila lahko zunaj. Poleti pa je bil ravno prav velik, da se je lahko začel tudi kopati. Naučil se je kobacati, kar se je spet zgodilo v ravno pravem času, saj je bilo takrat po tleh še toplo. Zdaj pa je shodil, kar pomeni, da bo do prave pomladi že toliko izpilil hojo, da bomo dobesedno hodili na sprehod(k)e.

Tako srečna sem, ker je sonce tu, ker so ptiči postali glasnejši in ker je vonj rojstva narave vedno bolj prisoten. Hvala, mati Zemlja, za vse tvoje čare. Naj bo tvoj cikel tisti, ki vodi življenje še naprej.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *