Vremensko nestabilno besedilo

Danes je bilo vreme tako spremenljivo, da res ni bilo moč predvideti kaj bo čez pet minut. Zjutraj, ko sem prišla na delovno mesto je hotelo še nekaj deževati, potem spet ne. Vmes je posijalo sonce, potem spet ne. Enkrat je pihalo tako, da bi me lahko odneslo, potem spet ne. Tako sem, glede na to nestabilnost, čakala na konec delovnika, da bi videla kaj bova z Marsom danes počela. Želela sem, da bi po vrtcu šla še kam ven, na sprehod, se igrat, karkoli… A do zadnjega trenutka nisem vedela, ali bo to možno ali ne.

Tako sva jaz in moja B. skupaj odšle po Marsa v vrtec. Prišla sem precej pozno. V skupini jih je bilo le še peščica. Ko me je sin videl, je na obrazu očitno kazal mešane občutke. Bil je vesel, a obenem žalosten. Kot vreme. Ker ni deževalo in se je tudi veter malo umiril sem se odločila da gremo še malo na igrišče. Tam pri Slomškovi osnovni šoli je otroško igrišče, ki je trenutno za Marsa najbolj primerno. Ima kamenčke s katerimi se lahko igra in videti je bil zelo zainteresiran za igro. Ostali smo kakšne pol ure, potem pa smo se vrnili nazaj v center Vrhnike, ker je bil veter spet ne-znosen. Prav do kosti te prepiha. Moj sin je res občutljiv na veter. Ko mu piha v obraz izgleda kot, da ne more normalno dihati in se vedno začne jokat. Zato sem hvaležna, da sem to lahko uredila s streho na vozičku. In končno prispemo domov. Do sinovega spanja je bilo še dve uri časa, zato sva barvala jajčka. Danes je tak umetniški dan. Že med delom sem uspela narisati novo sliko, ki jo mimogrede lahko najdete na mojem instagram profilu (kontakt). Potem pa še ustvarjanje z malčkom. Veliko riševa. Všeč mi je, da to rad počne. Ker to mene veseli in je potem vse skupaj še bolj zabavno. Jajčka pa je barval prvič.

Najbolj mu je bila všeč barva vode, v kateri so se namakala. Pustila sem mu, da z žlico malo premetava tisti ubogi jajček sem in tja, a seveda je ta voda izgledala zelo dobra. Tako si je polno žlico nesel v usta… Kar pomeni, da sem morala obarvano vodo odmakniti stran od njega in on je ob tem postal zelo jezen. Namesto te obarvane vode je tako dobil prstne bave, v katere je potem namakal jajček, packal, dajal v usta in vse kar se le da, dokler ni postal prezaspan, in je zaspal. Jaz pa se z največjim zadovoljstvom spravim pod tuš in se za nekaj časa zleknem na sedežno, preden bom morala pospraviti po stanovanju-nočem.

Rada bi samo povedala, kako pomembno je izkoristiti vsak trenutek za to, da počneš nekaj kar te veseli, kar te napolni s srečo in mirom. Zato se zdaj vračam k risanju, na katerega sem skozi materinstvo skoraj pozabila, oziroma si zanj nisem vzela toliko časa, kot bi v resnici želela. Zato do konca aprila želim narediti vsaj 14 slik, ilustracij ali umetnij, da si vrnem nazaj občutek za ustvarjanje.

Na koncu pa, to besedilo je opis dneva. Ker prav tako, kot se vreme ni znalo odločiti kaj bi, tudi jaz nisem znala priti do odločitve o čem bi pisala.

Prijeten petkov večer vam želim.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *