Vse najboljše A. – za Alino

Na današnji dan praznuje rojstni dan mamica, katere deklica je na svet prišla 19.6.17. Prišla, ne prijokala.

Tudi Mars ni na svet prijokal. Spomnim se trenutka, tik preden so se mi sestre vrgle na trebuh. CTG je padel na osem, bil je trenutek ne moči. Trenutek, ki se ga spomnim v živo. Na svet ni prijokal, ampak je dobesedno padel ven iz mene, bil je modrikast in za trenutek nepremičen. Grozno je bilo. Ni zajokal, ampak je odprl oči in bil z mano. Kako sem si oddahnila, ko so izvedli vse teste in je bil brezhiben.

A. in M. sta doživela hujšo izvedbo scenarija. Deklica Alina je bila dolgo časa brez kisika, bleda, negibna kot lutka. Nemudoma so jo odpeljali stran od mamice na intenzivno nego, kjer je preživela prvi mesec svojega življenja. Utrpela je možganske poškodbe, ki zahtevajo resno obravnavo. Da se ji stanje ne bi še poslabšalo, so jo zdravniki držali v umetni komi z morfijem. Malo bitje je bilo priklopljeno na toliko cevk, da si jo komaj videl skozi.

Njeno stanje se počasi izboljšuje, ne prehranjuje se več po cevkah, kar je velik dosežek. Obstaja pa možnost za še več napredka. S pravo zdravstveno oskrbo lahko Alina nekoč stoji pred vami, se pogovarja in igra, kot bi se moral vsak otrok. Ta oskrba pa ni poceni. Zdravstvo v Sloveniji omogoča le del financiranja, kar pa gotovo ni dovolj za potrebe male Aline.

Omogočimo skupaj deklici lepo prihodnost. Pomagajmo ji skupaj, omogočimo ji nadaljne terapije s prispevkom na račun v pripisu. Pomagajmo staršem, da deklici čim prej omogočijo terapije za okrevanje. Hitro ukrepanje pomeni več možnosti za uspeh, saj so možgani majhnih otrok veliko bolj učljivi.

To objavo pišem, ker verjamem, da ima vsak izmed nas vsaj en euro odveč. V skrajnem primeru pa lahko zaleže že deljenje. Več nas je, hitreje bo.

Draga mamica mali Alini, veliki bojevnici. Vse najboljše ti želim iz srca. Danes je tvoj rojstni dan in naj ti prinese vso Vesoljno energijo na vašo stran. Želim ti, da se terapije res začnejo, da uspejo. Želim, da se ti uresničijo želje in, da boš s svojo deklico kmalu plesala na račke. Želim ti obilo smeha in topline v življenju. Želim vam napredek.

Z Ljubeznijo;

(Ni) Si

 

received_704608283265578.jpeg

P. S. : Darilo ji lahko podariš preko:

NAZIV DRUŽBE: RDEČI KRIŽ SLOVENIJE
OBMOČNO ZDRUŽENJE BREŽICE
SKRAJŠAN NAZIV: OZ RK BREŽICE
NASLOV: TRG JOŽETA TOPORIŠIČA 2
POŠTA IN KRAJ: 8250 BREŽICE
DŠT: 41993594 – nismo davčni zavezanci
MŠT: 5116325000
TRR NLB: SI56 0237 3001 0819 504
Namen nakazila: CHAR humanitarni prispevek za Alino
SKLIC: SI00 76015

Prikazana slika in dodane fotografije so last mamice in jih objavljam z njeno privolitvijo.

 

 

Mala Alina, velika bojevnica