Vse novo, nova Luna

Uspelo mi je. Izpraznila sem kozarec in zdaj se spet počutim jaz.

Teden pred mlajem je bil res ekstra težek. Vse se je zgodilo tako nepričakovano, vse se je obrnilo v nasprotno smer mojih predstav. Smer, za katero sploh nisem vedela, da obstaja. Kljub temu pa so bili v tej ne znani situaciji še kako znani trenutki. Tisti, ki so mi dali še enkrat (morda že petnajstič, pa nisem opazila) priložnost, da opravim stvari kot je treba. Da se končno enkrat spoprimem z njimi, ker se v prejšnih menah nisem.

Vse prihaja nazaj. Vse tisto, s čemer si nočemo pogledati iz oči v oči, se bo nekoč spet vrnilo. In spet. In spet. Dokler ne bomo že enkrat naredili kar je namenjeno.

Dala sem ven vse. Jokala v moževem objemu, sprostila svojo napetost. Bila sem reka, ki teče po nenavadnih strugah, reka, ki je zvesta svojemu namenu. Na jogi sem se res začutila. Sebe, svoje telo, energijo, sposobnosti, vse. To je bila odlična predpriprava za ritual, ki je sledil.

Po jogi sem šla po psa. Moral je na sprehod, jaz pa sem morala ritual opraviti nekje, kjer mi je najbolj prijetno. Nekje, kjer me obkroža narava, pa čeprav samo travnik. Nabrala sem v svojo vrečko vse pripomočke in sva šla. Po poti iščem prostor, ki bi mi bil najbolj pri srcu in ga najdem. Ne mine pet minut, ko slišim še enega psa in njegovega lastnika.

Spet ni šlo po pričakovanjih. Še dobro! Mislila sem si, da potrebujem samoto za ritual. Pa je nisem. Z lahkoto sem ga opravila pred njim, celo z njim. Še sreča, da imam okoli sebe take ljudi. Da sem lahko bolj sproščena v svoji koži kot kadarkoli do zdaj. Pomagajo mi. Z I. sva opravila obred. Vsak zase. Presenečena sem bila, da je bilo v resnici vse na pravem mestu, čeprav ne po pričakovanjih. To mi je dalo veliko novega zaupanja.

In uspela sem izprazniti svoj kozarec. Zdaj sem samo jaz, čista, pristna, edinstvena.

Za zaključek bi rada z vami delila še eno objave N.S. (to objavo. Brala sem ga in brala, ker sem že tako pozna s pisanjem. Zakaj ne bi bila še malo bolj? Še dobro. Ker mi je dal še več zagona za nov začetek.

Lunine mene.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si