Zakaj ja ali ne: horoskop

Veste kaj je zanimivo? Horoskop je zanimiv.

Stari, mladi in še mlajši, vsi vejo svoje zodiakalno znamenje. Ni ga človeka, ki mi je prišel na pot, da ne bi iz prve točno vedel katero znamenje ima. Praktično takoj, ko otrok stopi v osnovno šolo oziroma predvidevam, da še prej, vsi vejo.

Po drugi strani pa slišim ogromno komentarjev v smeri, da ne verjamejo v horoskop. Potem pa se vprašam… Kako?

Horoskop je karakteristika, v grobem smislu. Za agnostike je to le skupek lastnosti človeka, ki so potem razvrščene v dvanajst zodiakalnih znamenj. Vsi približno vemo za vsaj dva znamenja kakšne so njihove lastnosti. Na primer jaz vem za leva in za raka. Ker me ta dva znamenja obkrožata že celo življenje. Raki smo zelo čustveni, levi pa so zelo ponosni. Ampak to je samo ena šestina od vseh znamenj.

Lastnosti posameznih znamenj nam lahko pomagajo človeka bolje razumeti. Lahko nam pomagajo pri reševanju težav in pri približevanju. Poznavanje horoskopa vam lahko pomaga pri življenju tudi tako, da približno veš kaj se bo v tebi dogajalo na določen dan in prav v ta namen so razni mediji začeli tako množično pisati dnevne, tedenske, … horoskope. In tukaj tiči razlog, da ljudje ne verjamejo več.

Ob vseh teh čirah čarah, ki jih kaže Astro TV in v dnevnih horoskopih, ki jih najdemo v Novicah, ni čudno, da ljudje ne verjamejo. Napisana so preveč splošno, da bi jim sploh lahko verjeli. Napisana so tako, da se popolnoma vsak lahko najde v njih in posledično se ne. Potem pa pridejo do ideje, da če bojo brali te horskope, bojo ravno zaradi tega imeli tak dan kot tam piše. Ljudje vse pre radi stvari obrnemo naokoli do te mere, da si pihamo na dušo. Vsaj tako mislimo, saj si v resnici le zatiramo oči.

Na ta način, kot so danes predstavljeni horoskopi v množičnih medijih, ni čudno, da ljudje gledajo na to kot na navadne čenče. Seveda pa tudi na ljudi, ki v horoskop verjamejo, gledajo enako. Nič jih ne obsojam.

Sama verjamem v horoskop, ker verjamem v energije, ki prihajajo na Zemljo v povezavi s planeti in ostalimi astrološkimi telesi, ki krožijo v naši -ne tako blizu- bližini. Sama verjamem v to, ker se je do zdaj vsakič izkazalo za resnično. Sama verjamem v to, ker si lahko v živo predstavljam dogajanje v Vesolju povezano z nami. Tako v živo, da ne bi mogla sprejeti drugega mnenja. Sama verjamem v to, ker vsakič, ko se z mano dogaja nekaj čudnega, preberem planetarne postavitve in razlago na This week in cafe Astrology in sem vedno po tem sproščena, ker vidim, da je vse kot mora biti. Sama verjamem v to ravno toliko kot verjamem v  vpliv Lune na človeka in če me berete že nekaj časa, lahko veste koliko verjamem.

Razumem pa zakaj po objavah v Novicah ljudje ne verjamejo. Ker tudi sama ne. Tudi sama ne verjamem v njihov horoskop, ker je neumen in napisan samo zato, da ovčke drži v ograji in to mi gre na živce. Ker si želim, da bi si ljudje lahko pomagali, ne pa se obremenjevali zaradi nepremišljeno sestavljenih dnevnih horoskopov. Včasih, ko ga preberem iz čistega firbca… sem zgrožena. Žal mi je, da to pišejo, ker blatijo znanje, ki na svetu obstaja praktično od vedno. Žal mi je, ker s tem razvrednotijo pravo moč zodiakalnih znamenj in delajo vedno več nevernikov, ki ne razumejo svojih žen, otrok, bratov in prijateljev samo zato, ker ne verjamejo.

Ljudje se različno odzivamo na energije, ki prihajajo iz Vesolja. Ljudje smo si različni.  Ampak če kako lahko spoznaš človeka zelo hitro, je to tako, da izveš njegovo znamenje. V moje življenje na primer, se v zadnjem času vrača veliko vodnih znamenj.  To zame pomeni, da moram svojo vodno energijo  primerno usmeriti in z njo teči po strugi, kamor me trenutno pelje življenje in horoskop mi pomaga. Ampak tisti pravi horoskop. Po navadi je to tisti, ki ga iz večih virov sestavim sama. Saj vsi vemo, da je informacije treba preveriti iz vseh strani in na ta način si lahko zagotovim pravo vodstvo. Čeprav je še vedno moj najljubši ravno Cafe astrology, ki ga spremljam že kar nekaj let.

Tako. Ljudje, razumem, da ne verjamete v horoskop. Ampak, če preverite malo bolj, vam lahko zelo pomaga v vseh okoliščinah v življenju, celo za čiščenje.

Z ljubeznijo;

(Ni)Si

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *