Zakaj mi je všeč trenutno delo v lokalu

Poznam govorice o “kelnarcah”. Vedno ima kdo kaj povedat čez njih. Pa me to nič ne briga, ker imam rada svoje delo.

Moj delavnik se začne ob osmih. Takrat imam postavljene mize na terasi, pometen lokal, čiste mize in odprto blagajno. Moja prva stranka je gospod, ki vedno pije capuccino. Brez sladkorja. S piškotkom za psa. Potem pa se mu pridruži še urar. Pridejo še fotograf, sosed s trgovino, starejši gospod, ki vedno spije deci cvička in prelista Delo. Prav ta ima tudi vedno kakšno zgodbo. Danes naprimer mi je povedal recept za uspešen zakon…

“Z ženo sva šla na medene tedne. Poleg drugih aktivnosti sva tudi jahala. Moj konj je bil priden in miren, njen pa razdražen. Ko jo je prvič vrgel s hrbta, se je žena lepo pobrala, ga pobožala po hrbtu in mu rekla, da je bilo to prvič. Ko je konja spet osedlala jo je ta po parih minutah spet vrgel dol. Žena se spet pobere, reče mirno konju, da je bilo to drugič in ga osedla nazaj. Ko pa jo konj tudi tretjič vrže s hrbta, žena izza pasu potegne pištolo in konja ustreli. Nakar mož prebledi in okara ženo, češ baba trapasta, kaj si naredila obogi živali?! Žena pa mu odvrne… To je bilo prvič…

In od takrat naprej se v 30 letih zakona nista sprla.”

To zgodbo je nekje prebral.

Kakorkoli že, delo s strankami me veseli. Veseli me, da jim lahko s prijazno postrežbo polepšam dan. Veseli me da lahko vedno kaj novega izvem in se naučim.

“Kelnarce” smo kul.

Pa lep dan.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *