Zakaj (Ni)Si?

Minilo je že osem mesecev, a objave o mojem imenu še nisem napisala. (Ni)Si.
Zakaj uporabljam tak podpis? Kaj se skriva v ozadju?

Jasno je, da sem to jaz. Ime mi je Nina in pišem se Sikirić. Torej je (Ni)Si nekakšna kratica mojega imena. Ne spomnim se točno, kako sem prišla na to idejo, a vem to, da sem jo takoj vzljubila. Povedala vam bom zakaj.

Ker to ni samo kratica, ampak je življensko vprašanje. Si ali nisi? Ideja o imenu je bila zato zelo primerna, ker je namen mojega bloga ravno to, da spodbudim vse, ki to berete, da začnete resnično biti. Dejstvo je, da je danes zunaj ogromno informacij o tem, kako živeti najboljše možno življenje. Ogromno je informacij o čuječnosti, duševnosti, energijah, notranji rasti,… Res lahko v treh klikih prideš do odgovorov na vsa vprašanja in najdeš vsaj deset različnih načinov za spremembo življenja na bolje, a ljudje se kljub temu ne premaknejo. Preprosto niso.

Si ali nisi?
Si pozoren na posebne signale, ki ti jih podarja življenje z namenom, da bi te usmerilo, ali nisi?
Si srečen, ko delaš kar delaš, ali nisi?
Si pripravljen sprejeti odgovornost ali nisi?
Si ali nisi?

Žal je pre več ljudi, ki bi na vprašanja odgovorili z nisem. Tukaj tiči problem. Kljub ogromni količini informacij, ki nam jih ponuja doba tehnologije, ne vemo kaj bi z njimi. Ne upamo stopiti iz cone udobja. Ne upamo spremeniti nekaj, kar je že ustaljeno, čeprav se ne počutimo dobro. Mislim, da je problem tudi v tem, ker ne vemo točno kaj pričakovati. Najdemo lahko predvsem pozitivne odgovore in izkušnje, tem pa ne moremo le slepo verjeti. Zato pišem iz srca, ker želim, da vidite realno sliko kaj se v človekovi notranjosti dogaja na poti k sebi. Ni preprosto. Veliko truda, energije in odrekanja terja rast in nikoli ji ni konca. A z vsakim majhnim korakom naprej, življenje postaja lepše in lepše in nikoli ne prideš do konca. To pa je nekaj za veseliti se, mar ne?

Zato (Ni)Si. Ker si lahko vpet v svoje življenje, ali pa nisi in ga spremljaš le od daleč. Žal (sorry, not sorry) je tako, da ima to telo le eno življenje in dano nam je bilo zato, da se čim več naučimo. Da čim bolj ljubimo in, da spoznavamo svoje bistvo, svojo dušo vsak dan bolj. Zato bodimo.

Bodi.

Bodi vsak dan pozoren na signale, ljubi z vsem srcem, sprejemaj in uživaj. Tvoje življenje je samo tvoje.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si