Zakaj o notranji rasti?

Zakaj sploh pišem o notranji rasti?

Prvi razlog je sebične narave. Pišem zase. Pišem zato, da se namensko vsak dan usmerjam v svoj lasten osebni razvoj. Pisanje bloga mi pri tem pomaga, saj z njim lahko sledim svojim občutkom, načinu spopadanja z ovirami, lažje uvidim kje ga “biksnem” in se trudim biti zavestno prisotna v vsakem trenutku.

Po mojem mnenju je notranji razvoj glavna funkcija človeka in glavna naloga v življenju. Zakaj neki bi sicer želeli imeti dobro kariero, prijeten dom in družino, če ne zato, da se počutimo dobro in se razvijamo v najboljšo možno izvedbo samega sebe? Zaradi družbenih norm?

Drugi razlog za moje pisanje o notranji rasti pa tiči ravno v družbi. Vidim kakšni znamo biti ljudje. Vidim na kateri stopnji je trenutno kolektivna zavest človeštva in si po resnici želim, da ne bi videla. Vsak gleda na to, kako bi postal boljši od soseda, kako bi imel tak “šiht”, kot ga ima nekdo x, kako bi potoval po svetu, ker to dela y. Vsi smo vsaj malo zavidljivi, vsi smo vsaj malo sebični, vsi vsaj malo obrekujemo in vsi smo vsaj malo nesrečno. Ker je taka kolektivna zavest človeka.

Pa ni nujno, da je tako. Jaz verjamem, da se sprememba začne na osebni ravni. Ker, če se jaz trudim, da sem malo manj obrekljiva. Da malo manj zavidam in posledično malo več naredim, da sem malo manj grdo sebična in raje bolj ljubim. Če jaz delam na vsem tem, potem to pomeni, da bodo tudi tisti, ki so mi blizu, imeli boljše živjenje. Torej v resnici se s tem, ko jaz začnem, vse preseli še na moje bližnje. In s tem, ko jaz to javno pišem, to na enkrat ni več samo sprememba na osebni ravni, ampak je tudi seme spremembe za bralce.

Dvig kolektivne zavesti se bo zgodil takrat, ko se nas bo vsak dan, znova in znova nabralo za pest več takih, ki bojo namerno malo manj sebični, zajedljivi, obrekujoči in nesrečni.

Ker mi vsi nosimo v sebi delček vesoljne zavesti, le, da smo za enkrat uspeli odkleniti le delček tega znanja. Če je Vesolje neskončno, je tudi neskončno možnosti za učenje, ljubezen, rast in razvoj.

Dvig kolektivne zavesti se začne s posameznikom zato, ker vsi nosimo ta isti delec v sebi. Morda pa ga odkrijemo ravno zato, ker bo nekdo drug delal na sebi.

Z Ljubeznijo v razmislek;
(Ni)Si