Zakaj se ti ne uresničijo želje

Bliža se novo leto in s tem pridejo nove želje. Saj veste, vsi imamo neke plane, neke ideje in cilje, ki jih želimo uresničiti. Ampak ne živimo v pravljici, zato vam bi rada delila tri razloge zakaj se vaše želje ne uresničijo.

Knjiga The secret je bila velika uspešnica ob svojem izidu. Ljudje so ji verjeli bolj kot verjamejo Bibliji in preveč je bilo takih, ki je niso razumeli. Ko je ta knjiga izšla sem imela že preveč znanja in bila mi je dolgočasna. Nikoli je nisem prebrala, ker sem o teh stvareh preprosto že vedela. Govori predvsem o zakonu privlačnosti, ki naj bi izpolnjeval naše želje. Ljudje so to narobe razumeli. Mislili so si, da je dovolj, da si želijo in verjamejo v uresničitev svojih želja, medtem pa lahko sedijo na fotelju, gledajo TV, hodijo žurat in nasploh živijo povsem enako življenje, kot so ga pred tem.

Zakaj se naše želje ne uresničijo?

  1. Niso dobro določene in posledično ne morejo biti uresničene. Če si želimo nove hiše in smo razočarani s pridobitvijo, je to zato, ker si nismo točno do podrobnosti predstavljali kaj si želimo. Bolj natančno kot so naše želje opisane, več energije smo vložili v njih že samo zato, da smo jih dobro premislili. S tem, ko smo v njih vložili več energije in si dodobra zamislili kaj si želimo, smo nezavedno želji dali energijo za njeno uresničitev. Vse naše želje bi morale biti postavljene na osnovi realnih možnosti uresničitve s kančkom upanja za večje možnosti in optimizmom.
  2. Kar nas vodi do naslednje točke, ki je zakon akcije in reakcije. Nobena stvar se ne zgodi sama od sebe. Vse ima neko začetno točko, ki je povzročitelj verige naslednjih. Zakon privlačnosti ne more delovati, če ne delujemo v njegovi smeri. Za premik potrebujemo energijo. Tudi žogica se ne bo sama od sebe premaknila, če ne bo dobila pogona, naj si bo klanec, naša roka ali veter. Ljudje zmotno mislijo, da je dovolj, če verjamemo zelo trdno v to, da se bo želja uresničila. To žal ni fizično mogoče. Še zlato ribico moramo najprej ujeti, da nam lahko uresniči tri želje.
  3. Včasih pa se naše želje ne uresničijo preprosto zato, ker nas varuje neka višja sila, ki ima za nas drugačne plane. Ne uresničujejo se zato, ker niso resnično prave želje. Včasih smo preprosto v nekem obdobju, ko si resnično želimo stvari, ki v resnici niso dobre za nas. Včasih v takih situacijah posreduje neka sila (če verjamete), ki poskrbi za to, da naše želje niso uresničene in nam s tem prihrani napačno življensko pot.

Zato premislite o svojih željah za novo leto. Kaj je tisto, česar si resnično želite? Kaj lahko naredite, da bojo vaše želje uresničene? Kako dobro ste si zamislili svoje želje?

V svojo pomoč lahko uporabite nekaj tehnik, ki jih uporabljam sama.

Opazila sem, da so se največkrat izpolnile tiste želje, o katerih sem odkrito pisala. Ker sem med pisanjem popolnoma pozabila na vse drugo in se v celoti posvetila tej želji.

Včasih pri uresničevanju svojih želja uporabljam pomoč Lune. Želje izrazim takrat, ko je Luna v pravem položaju, da jim daje moč za začetek (kot veter; ki pihne žogico).

Včasih uporabim Sigile, ki dajo moji želji dodatno podporo, da ima varno okolje za uresničitev.

Najpomembnejše pa je, da pustimo času, da opravi svojo nalogo. Včasih se naše želje ŠE NISO uresničile. Uresničile se bojo, ko bomo na njih pripravljeni. Za samo pripravljenost lahko poskrbimo po zgornjih točkah, pomaga pa tudi meditacija, samorefleksija, zavedanje in delo v smeri uresničitve.

Upam, da se vam uresničijo novoletne želje. Sama imam zelo dober občutek za leto 2019, vendar pa svojih želja še nisem dodobra razmislila. Manjka mi še resno vizualiziranje in pa delo.

Pa srečno in veselo 2019!

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *