Ženska, slika, magija

O razstavi svojih umetnin razmišljam že nekaj let. A do zdaj se še nisem zares premaknila od razmišljanja v dejanje. Danes pa. Ta mesec pa.

Tisti, ki me spremljate na instagramu lahko vsake par dni vidite novo sliko. Zdaj trenutno preizkušam pastelne krede. Z njimi se še učim ustvarjanja in moram priznati, da so mi res prirasle k srcu. Toliko možnosti za povdarjanje in senčenje. Toliko načinov za popravke… Vsakomur, ki rad riše jih z največjim veseljem priporočam. Moje so iz lidla in so dovolj dobre.

Torej, zdaj delam na kolekciji slik s tematiko ženske in njenega življenja. Ob tem pa vedno bolj ugotavljam, kako malo dejansko vem o ženskah. Rada bi prepoznala in upodobila tiste prave lastnosti in vrline nas, žensk. Pa jih nekako ne zaznam.

Čas je za prebujenje. Več kot očitno je čas, da spoznam to žensko, ki sem. Da odkrijem njene darove in potenciale. Da odkrijem njeno moč in njeno šibkost. Da začnem resnično živeti.

Mislim, da bi lahko bila čarovnica. Če bi le sledila svoji intuiciji in se držala odločitev. Mislim, da bi vse ženske lahko bile. In hvala bogu in času, da se je preganjanje in kurjenje čarovnic na grmadi končalo. Tako lahko resnično in brez strahu dovolim, da se moja notranja moč spet rodi. Čas je za nas, ženske. Čas je, da stopimo korak naprej in spremenimo svet. Nekdaj smo že živele z magičnimi prsti. Le pobrskati moramo po praspominu.

Čarovniji odpiram vrata v moje srce. To naredim s sliko in besedo. To naredim z življenjem.

Razstava o ženskem življenju pa ima rezerviran termin šele v juliju 2019. Zato sem se odločila, da na facebook strani svojega bloga (https://www.facebook.com/momoonphase/) začnem objavljati tudi slike svojih del.

Kritike in pohvale dobrodošle.

Z Ljubeznijo;

(Ni)Si

No Comments