Zgodba o regratovih lučkah

V mojem zvezku za ideje se je pred skoraj da mesecem pojavila ena, ki je še nisem realizirala. Ni bila še dovolj izpopolnjena, ni še prišel tisti pravi trenutek.

Do danes.

Gre za regratove lučke. Saj tudi vi poznate idejo o njih? Da, ko pihneš vanjo, uresniči želje?
Seveda. Imaš v glavi željo in s tem pihom raztrosiš seme te želje vse okoli sebe… Posadiš vsa možna semena, da bi se prijela in zrasla v pravo, vidno rastlino. Oziroma v mojem primeru v pravo, vidno uresničeno željo.

Z Marsom rada pihava regratove lučke. V resnici je zelo zabavno, zato sem to začela početi tudi brez njega. To sem naredila tudi pred skoraj enim mesecem. Odtrgala lučko, zajela sapo in močno pihnila vanjo. Veste kaj se je zgodilo? Bilo je to seme močno pričvrsteno na glavo rastline in le nekaj njih sem dejansko odpihnila stran. Zato se mi v glavi pojavi misel. Očitno moraš v neke želje vložiti veliko več truda. Zato sem pihnila še enkrat in še enkrat. Z vso potrpežljivostjo in vero vase. Nisem izgubila živcev in začela jezno vihteti z ubogo regratovo lučko po zraku, da bi končno le spravila vsa semena z nje.

Mislim, da je regratova lučka odlična prispodoba. Včasih se moraš za to, da bo seme zares vzklilo, potruditi veliko bolj, kot si sprva pričakoval. Šele zdaj to vidim. Šele zdaj vidim koliko truda, energije in vere mora človek vložiti v svoje življenje, da ven dobi res tisto, kar si želi. Če pa izgubiš voljo, začneš na silo nekaj početi. S tem sicer pospešiš zadevo, ampak ima potem tudi rezultat enak pridih. Nima prave vrednosti.

In zdaj se vprašam. Koliko naredim za uresničitev svojih želja? Kljub temu, da v zadnjem času (govorim o letu, dveh) veliko več, čutim, da še vedno premalo. Čutim, da ne dajem vse od sebe in po tihem ob tem še vedno upam na nek čudež. Pa ga ne bo. Ne več. Odkar sem prvič sama zasejala željo, je na meni, da gnojim. Torej moram biti sama sebi svoj čudež in vlagati več truda v tisto, kar si resnično želim.

To so moje misli; vam v razmislek.

Koliko pa ti delaš za uresničitev želja?

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si