Zgodba o trgovcus štirimi ženami

Všeč mi je, ko se ljudje med pogovorom dotaknejo teme o človeški duševnosti. Iz tega se razvije toliko debat, da jih je težko šteti. Toliko mnenj, kot je ljudi in toliko novih pogledov kot je mnenj.

Zame verjetno že veste, da se precej poglabljam v človeško duševnost. S tem pa ne mislim na mentalno, kot radi enačijo nekateri. Mislim na dejansko duševnost, na prisotnost duše v našem telesu. Tiste, ki je že tolikokrat bivala na Zemlji, kot je ta stara. Tiste duše, ki je prepotovala mnoga svetlobna leta, zato da je danes tukaj v meni, v tebi, na svetu.

Zanimivo mi je kako ljudje vsak po svoje to razumemo. Nekateri vidijo podobno sliko kot jaz, torej neko zavestno svetlobno energijo. Spet drugi vidijo duha, tretji pa to vzamejo zgolj kot neko prepričanje, ki ga sami ne odobravajo.

Danes smo brali zgodbo o štirih ženah nekega trgovca. Naj vam jo povem.

Trgovec je imel štiri žene in vse izmed njih je imel rad. Četrto ženo je zelo ljubil in ji je kupoval drage kamne in oblačila, in jo vozil na predstave in dogodke. Tretjo ženo je imel zelo rad in nanjo je bil zelo ponosen. Rad se je hvalil z njo pred svojimi prijatelji. Drugo ženo je imel rad, bila je njegova največja zaupnica. Prva žena pa je bila njegova najbolj zvesta žena. Doma je postorila vse kar je bilo treba, a mož je ni preveč maral.

Dobro so živeli, mož je lepo skrbel za svoje žene, a nekega dne je na smrt zbolel. Bil je nesrečen, saj je celo življenje imel družbo svojih štirih žena, a zdaj ko bo umrl, bo ostal sam. To mu nikakor ni bilo všeč, zato je vprašal četrto ženo. “Ali boš šla z mano po smrti in mi delala družbo?” -“Nikakor!” je odgovorila četrta žena. Trgovca je zabolelo srce in bil je še bolj užaloščen. Tako se je odpravil do tretje žene, da ji postavi enako vprašanje. Tretja žena mu je odgovorila, da ne gre z njim, ker ji je tukaj na zemlji preveč lepo. Po njegovi smrti se bo raje poročila na novo in živela dalje. Trgovca je spet zarezalo v srce, in tako je šel k svoji drugi ženi. Ta mu je odvrnila, da mu je z veseljem pomagala celo življenje, a žal mu pri tem ne more pomagati. Nato pa se iz druge sobe zasliši glas prve žene. Ta je pripravljena iti z njim kamorkoli, tudi v smrt. Takrat pa trgovec ugotovi, da bi moral bolje živeti zanjo, ker je bila ona res tista, ki mu je vedno stala ob strani in bila pripravljena pomagati ne glede na vse.

V tej zgodbi trgovčeve žene predstavljajo nas. Četrta žena je naše telo, za katerega vedno skrbimo in mu posvečamo največ pozornosti. Tretja žena je naše materialno bogastvo s katerim se radi hvalimo pred ljudmi. Druga žena je naša družina, ki nam vedno pomaga, ko je to le mogoče. Nobene izmed teh stvari ne moremo vzeti s sabo po smrti. razen zadnje žene, ki predstavlja našo duševnost. Naša duša je tista, ki je vedno z nami, a jo prepogosto zanemarjamo zaradi vseh bolj otipljivih stvari. Ta današnja zgodba je za nas vse odprla debato, o kateri ljudje pre malo razmišljamo.

Kaj ti delaš za svojo dušo? Kaj je tisto kar te zagotovo razvesejuje in dela tebe v notranjosti močnejšega?

Zame to pomeni risanje in ustvarjanje. Zame je to učenje novih spretnosti in širjenje splošne razgledanosti. Zame to pomeni sočutje do sebe in do sočloveka. Zame to pomeni, da dam svoji duši vrednost in ji dovolim opravljati nalogo, zaradi katere se je ponovno inkarnirala na zemljo.

Rada bi, da se tudi vi zamislite ob tej zgodbi in začnete skrbeti zase tudi v ne materialnem svetu. Rada bi, da nas čim več odkrije to magično moč, ki jo nosimo od samega spočetja naprej. Rada bi, da se imamo rada in zase skrbimo tako kot skrbimo za svoje telo, premoženje in družino. Mislim, da le na ta način lahko človeštvo kot celota doseže nek skupinski napredek, katerega čakamo že mnogo, prenogo let.

Kakšne so tvoje misli ob tej zgodbi?

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *