Zimski počitek

Meditacija za 11.11.11., mi je resnično odprla nove poglede. Ne samo, da sem začela spet sanjati, tudi nekaj povsem novih idej sem dobila.

Včeraj me je iz nič prešinilo. Kako bi bilo, če bi na nekaj pogledala iz druge perspektive. Poskusila sem pogledati na sezonski počitek drugače.

Do zdaj sem si vedno predstavljala, da čas za počitek, jesen in zima torej, pomenita, da enostavno delaš čim manj in svoj čas posvetiš počitku. A ob tem sem se počutila slabo. Stanovanje ni bilo dovolj pospravljeno, delo je viselo na strani in niti malo odmora ni bilo. Vse zato, ker sem gledala iz tega kota. Potem pa nenadoma dobim idejo, da to ne more biti to. Da čas za počitek v bistvu pomeni, da si moraš vzeti odmor od konstantnega razmišljanja. Odmor od iskanja novih idej in motivacije. Umirila sem svoje misli in sprememb je bila takoj tukaj. Ugotovila sem, da če počivam s svojimi mislimi, mi le te povrnejo nove ideje, same od sebe. Če počivam s svojo dušo, je ta mirna in usklajena z naravo.

Delo je postalo lažje, dnevi, čeprav sivi, so postali barviti. Sprememba mojega zornega kota pogleda na življenje mi je dala veliko moč. Tako, ki je s fizičnim počitkom ne bi uspela najti.

Zato sem resnično hvaležna za ta “aha trenutek”, ki mi je v nekaj sekundah obrnil vse navzgor. Zima, jaz sem pripravljena. Pripravljena, da si skupaj vzameva odmor in spomladi obrodiva sadove.

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si