Zimski solsticij

Trikrat hura za nas!!!

HURA!

HURAA!

HUUURAAA!

 

Čaki, zakaj pa?
Zato, ker bomo z današnjim dnem uradno preživeli najbolj temen dan v tem letu. Ja, danes je dan, ko je noč najdaljša. Od jutrišnjega dne naprej bo vsak dan več svetlobe in vsak dan več sonca. Uspešno si preživel temo. Si kaj ponosen nase?
Praznuj! Praznuj svojo zmago nad temo. Jaz jo bom praznovala po svoje. Z umirjenim večerom, ustvarjanjem in čajem.

Zadnjič sem brala nek članek, ob katerem so se mi v očeh začele nabirati solze. Pa ne zato, ker bi bil tragičen. Ne zato, ker sem čustvena. Dejansko so bile to tiste solze, ki se zgodijo ob sami sreči. Si predstavljate? Tisti članek me je pomiril v sami biti, ker je v njem pisalo o skoraj preteklem letu 2018 vse natanko tako, kot je zame bilo, a nisem znala ubesediti. Res je bilo to leto spremembe. Konstantno neki planetarni pojavi, elementi Vesolja, ki so nas usmerjali.

V tem letu sem se naučila ogromno stvari in en odstavek v omenjenem članku govori o samorefleksiji. Miselno potovanje skozi preteklo leto, da se spomnimo čim več lekcij. Da se spomnimo na trenutke, ki so nam dali za misliti, nas dvignili na drugo raven ali pa potlačili dol do nafte. Poglej vase. Kaj vse so bili te trenutki? Kaj vse si se naučil?

Sama še nisem naredila refleksije, zato jo bom počasi delala še do konca decembra. V resnici zdaj vidim, da je bilo res veliko, ogromno naukov. Takih, ki si jih niti predstavljala nisem na začetku leta. Že samo če pogledam na pisanje. Do februarja si nisem niti predstavljala, da sem pripraljena javnosti deliti tolikšen del sebe samo zato, da se v mojih zgodbah nekdo najde. Nisem si mislila, da lahko javno razglašam stvari, ki niso povsem vsakdanje in me ob tem nihče ne gleda preveč postrani. Oziroma, bolje rečeno, nisem si mislila, da ne bom videla tistih, ki me gledajo postrani. Letos sem zares stopila na pot k sebi. Predpriprave na to so trajale kar šest let. Šest let ogrevanja in “znanja”, da sem dejansko začela udejanjati. In to ravno v tem letu. Zame naključja ne obstajajo.

Danes je najtemnejši dan v letu, jutri pa je polna Luna, ki bo prinesla še več svetlobe s svojim odbijanjem sonca. Vse skupaj je tako lepo usklajeno, da je že prav kičasto. In to že več kot pol leta. Ste opazili? Kako so si planeti sledili v retrogradu, v kakšnih znakih so bili med tem, koliko drugih Vesoljnih elementov je še zraven dodalo svojo energijo? Saj sploh ne vem. Vse skupaj je tako obširno, da šele ugotavljam vse pomankljivosti o svojem znanju.

A PRIPRAVLJENA SEM!

Pripravljena sem na akcijo. Na novo življenje, na novo leto. Na nove zgodbe in nove nauke in srečna sem, da je bilo to leto točno tako, čeprav sem se tekom časa sesula; Ogromnokrat.

Hvala, ker ste z mano šli čez mnogo vzponov in padcev. Ker ste me spodbujali na svoje načine, da sem danes tu kjer sem. Hvala za mojo malo družinico, ki me učijo ljubiti, ko je najbolj težko. Hvaležna sem za svoje življenje in resnično se veselim leta 2019.

Naj bo polno poučnih trenutkov, iskrenih objemov, glasnega smeha in splošne blaginje.

SREČNO 2019!

Z Ljubeznijo;
(Ni)Si

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *